- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
- 200 ml mleka owsianego bezglutenowego (użyłam z firmy hafer)
- 100 g mąki uniwersalnej bezglutenowej z firmy bezgluten
- łyżka mąki kukurydzianej
- Do miski umieścić mleko owsiane, mąkę uniwersalną bezglutenową, mąkę kukurydzianą. Zblendować wszystkie składniki. Odstawić na 5 minut, żeby masa zgęstniała. Jeśli masa będzie zbyt gęsta to wystarczy dodać odrobinę wody i wymieszać.
- Na patelni rozprowadzić małą ilość tłuszczu i podgrzewać. Na dobrze rozgrzaną patelnie wlewamy ciasto, żeby równomiernie pokryło powierzchnię. Gdy zobaczymy, że ciasto się ścięło i naleśnik odchodzi od patelni przerzucamy go na drugą stronę. Smażymy aż do zarumienienia. Powtarzamy do wyczerpania ciasta. Przy kolejnych naleśnikach już nie dajemy tłuszczu.
Komentarze
Prześlij komentarz