- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
- 1 szklanka upieczonej dyni
- 1 szklanka mąki bezglutenowej firmy bezgluten ( można też użyć mąki pszennej)
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 3 łyżki gorącej wody
- Dynię pokroić na małe kawałki, pozbawić pestek. Ułożyć na blachę wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni (góra-dół) na 40 minut. Blendować na mus.
- Do musu dyniowego dodać szklankę mąki bezglutenowej, mąkę ziemniaczaną. Łyżkę siemienia lnianego wymieszać z 3 łyżkami gorącej wody na papkę i dodać do mieszanki musu i mąki. Masa będzie klejąca.
- Obsypać stolnicę mąką bezglutenową. Uformować i spłaszczyć długi wałek, pokroić ciasto na kawałki.
- Do gotującej wody dodać odrobinę soli a następnie kopytka. Po wypłynięciu na powierzchnię gotować przez 3 minuty.
- Gotowe kopytka przekładam na talerz.
Komentarze
Prześlij komentarz