Gotowany królik

Postanowiłam też umieścić przepis na gotowanego królika. Na początku jak królik został wprowadzony do diety, to wychodził mi zbyt twardy. Mały smakosz miał trudno go pogryźć, pomimo dużych chęci. W końcu udało mi znaleźć sposób na miękkiego królika i teraz Emilka już nie ma z nim problemów.


Składniki:
  • 2 udźce królika (ok. 30 dg)
  • 2 litry wody
  • 6 marchewek
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • odrobina soli i pieprzu u dziecka powyżej roku
  • pół małej cebuli

Przygotowanie:
  1.  W 2 litrach wody umieścić marchewki, liście laurowe, ziela angielskie, odrobina soli i pieprzu, pół małej cebuli oraz udźce królika.
  2.  Gotować wszystko przez 1,5 godziny na wolnym ogniu. 


Komentarze