- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
110 g płatków owsianych bezglutenowych
płatki owsiane bezglutenowe do wsypania na stolnicę
150 ml wody
łyżka siemienia lnianego
2 łyżki gorącej wody
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
70 g suszonych moreli
Przygotowanie:
- Suszone morele zalać gorącym wrzątkiem na 5 minut a następnie odcedzić i zblendować na gładką masę.
- Płatki owsiane, wodę, morele, sodę oczyszczoną umieszczamy w misce. Przygotować zaczyn łyżki siemienia lnianego z 3 łyżkami gorącej wody i dodać do pozostałych składników. Całość mieszamy.
- Rozkładamy stolnicę i obsypujemy ją płatkami owsianymi . Następnie formujemy z masy ciastka i obtaczamy w płatkach owsianych ze stolnicy. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Pieczemy na 180 stopni (góra-dół) przez 20 minut
Komentarze
Prześlij komentarz