Budyń jaglany z jagodami

Mam tym razem dla Was propozycję na deser :) Emilka zazwyczaj dostaje to na śniadanie. Ostatnio zaczyna zwracać uwagę na kształty jedzenia i zdecydowanie lubi wszystko okrągłe ;) na widok jagód woła z zachwytem "kulu". Podaje jej jagody w całości, bo zdecydowanie je najbardziej lubi wyjadać z tego deseru. Wszystko zblendowane, też dobrze się sprawdza i polecam tak dla młodszych dzieci :)

Składniki:
  •  50 g kaszy kaszy jaglanej
  •  0,5 szklanki mleka owsianego bezglutenowego
  • 1 szklanka wody
  •  50 g mrożonych jagód
Przygotowanie:
  1.  Kaszę jaglaną przepłukać w gorącej wodzie.  Gotować w jednej szklance wody przez 20 minut (na pewno w trakcie gotowania trzeba będzie dolać przegotowanej wody jak już kasza wchłonie za dużą ilość wody).
  2.  Mrożone jagody gotować przez 5 minut.
  3.  Mleko owsiane chwilę podgrzać. Zblendować kaszę jaglaną z mlekiem owsianym.
  4.  Na budyń umieścić jagody. 



Komentarze