- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Mam tym razem dla Was propozycję na deser :) Emilka zazwyczaj dostaje to na śniadanie. Ostatnio zaczyna zwracać uwagę na kształty jedzenia i zdecydowanie lubi wszystko okrągłe ;) na widok jagód woła z zachwytem "kulu". Podaje jej jagody w całości, bo zdecydowanie je najbardziej lubi wyjadać z tego deseru. Wszystko zblendowane, też dobrze się sprawdza i polecam tak dla młodszych dzieci :)
Składniki:
Składniki:
- 50 g kaszy kaszy jaglanej
- 0,5 szklanki mleka owsianego bezglutenowego
- 1 szklanka wody
- 50 g mrożonych jagód
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną przepłukać w gorącej wodzie. Gotować w jednej szklance wody przez 20 minut (na pewno w trakcie gotowania trzeba będzie dolać przegotowanej wody jak już kasza wchłonie za dużą ilość wody).
- Mrożone jagody gotować przez 5 minut.
- Mleko owsiane chwilę podgrzać. Zblendować kaszę jaglaną z mlekiem owsianym.
- Na budyń umieścić jagody.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz