- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
Przygotowanie:
- 1 szklanka mąki owsianej bezglutenowej (użyłam Provena)
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 0, 5 szklanki skrobi ziemniaczanej
- 3 łyżki ksylitolu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka puree upieczonej dyni
- 0,25 szklanki oleju rzepakowego
- 1,5 szklanki mleka owsianego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Dynię pokroić na kawałki. Piec w piekarniku na 180 stopni (góra-dół) przez 40 minut. Po upieczeniu zblendować i odmierzyć szklankę musu z dyni.
- W jednej misce wymieszać suche składniki: mąka, soda, proszek do pieczenia, cukier i cynamon
- W drugiej misce wymieszać mokre składniki: mus z dyni, olej, mleko owsiane, sok z cytryny.
- Mokre składniki wlać do suchych i szybko je wymieszać. Masa powinna być gęsta. Umieścić ciasto do 12 foremek i piec na 180 stopni (góra-dół) przez 20-25 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz